Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    MHE: Amikor az expasi nem áll le...

    2008.04.23. 14:08 | Zughekker Zita | 3 komment

    Címkék: elemzés magánszféra visszaélés felhasználói biztonság netkultúra meghekkelt exek


    Kedves Zughekker!

    Ne haragudj, hogy megint hozzád fordulok és rabolom az idődet, de tanácsra lenne szükségem.
    Biztonsági okokból épp törölni akartam a myvipemet, de késő volt és csak az anya myvipjén keresztül tudtam belépni. Ekkor láttam hogy az adatlapomon a kedves ex adatokat módosított és ezek számomra sértőek. Új jelszót sem tudok kérni mert az emailem jelszavát is módosította. Mit tegyek?
    Előre is köszönöm, várom válaszod
    Üdv, V


    Kedves V!

    Köszönjük, hogy hozzájárulsz a problémáid közzétételéhez!

    Múltkor írtam, hogy ne hagyd, hogy hatást gyakoroljon az életviteledre! Azaz ha például zaklatnak mobilon, nem a számcsere a megoldás, mert a zaklató az új számot úgyis megtudja, helyette inkább be kell állítani a hívásszűrőt, amiről szerintem a mobilhasználók nagy része nem is tud.

    Ha rákattannak egy e-postafiókodra, nem az a megoldás, hogy az új címed próbálod szigorúan titokban tartani, hanem hogy fegyelmezetten használod, persze a védelmi programok futása közben.

    A MyVIP-nél sem az jelenti a megoldást, hogy kiregisztrálsz, hanem az, hogy létrehozol egy újat ha kell. Egyáltalán mindenféle e-elérhetőségre érvényesítsd azt a törvényt, hogy nem szabad csak amiatt kiiktatni egy iWiW-fiókot, myVIP-fiókot, mobilszámot, akármit, mert azon keresztül ért kellemetlenség. Másrészt az ilyen változtatásokkal is csak azt tudatosítanád az exedben, hogy nem nálad van a vezetés. A MyVIP-pel kapcsolatban nincs jobb ötletem, mint az, hogy írj a szolgáltatónak, ha eléggé rugalmasak és jól tervezett biztonságpolitikát követnek, felismerik, hogy valóban egy hackelt fiókról van szó és kérésedre törlik.

    Ha az expasid továbbra sem áll le. Na akkor jöhetnek a drasztikusabb megoldások, a következő szintet ismertetem, amit ebben az esetben be lehet vetni. Írtad, hogy az exed informatikus. Na már most, van róla személyes információd elég, az iWiW-en láthatod az ismerőseit. Ezen információk birtokában, pár kommunikációs bravúrral ha beszivárogtatod az ismerősei közé az infót, hogy miket csinál, azzal úgy tökön szúrod, hogy abból egyhamar nem kel fel. Ha adott munkahelyen dolgozik és oda szivárogtatod be, hogy postafiókokat és MyVIP-fiókot hackelt személyes indíttatásból, szintén igencsak megszorongathatod vele.

    Ha már a szinteknél vagyunk, akkor ismertetném az utolsó szintet, amit csak alapos mérlegelést követően vess be. Az óvodában megtanítják, hogy verekedni nem szabad. Később is evidensként kezeljük azt, hogy nem rúghatsz valakit bokán csak azért, mert felidegesített, ami egyébként helyes is. Viszont el tudok képzelni olyan élethelyzetet, amikor valakinek az egzisztenciája, hitelessége, emberi méltósága forog kockán, vagy rendkívül nagy kellemetlenség éri. Ekkor (ha már minden más konfliktuskezelési alternatívát kimerítettél) érdemes egy olyan módszerhez folyamodni, amire maga az evolúció tanított, főemlősöknél többek közt a dominanciasor beállítására. Ha megvered vagy megvereted, annak nem csak a visszatartó, de az elrettentő ereje is nagyobb akármilyen más megoldásnál főleg olyan esetekben, amikor jellemtelen emberrel szemben lépsz fel! Nem azt mondom, hogy szarrá kell veretni, de egy-egy jól irányzott és időzített maflás, amiből érzi az illető, hogy nem viccelsz, egy életre megoldhatja a problémát.

    Lehet, hogy ezt olvasva azt mondod, hogy őrültség, de gondolj bele!
    Rendőrségre menni úgysem, fog, mert tudja, hogy egy peres ügyben neki sokkal súlyosabb dolog miatt kellene felelnie. A másik, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincs jogbiztonság, mire az ügy bíróságra kerülne, már rég elévült.

    Üdv
    ZH

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr22438719

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    untergehen 2008.09.06. 17:56:54

    "Ha megvered vagy megvereted, annak nem csak a visszatartó, de az elrettentő ereje is nagyobb akármilyen más megoldásnál főleg olyan esetekben, amikor jellemtelen emberrel szemben lépsz fel!" --- ROTFL!

    #debrecen FOREVER!!!!!!

    atw.hu/~koszik/LAUSS.MPG
    index.hu/kultur/eletmod/irc

    VIC 2008.10.06. 23:54:29

    "...mire az ügy bíróságra kerülne, már rég elévült."

    Ekkora baromságokat kár leírni. Nagyon nagy kár. Merthogy nagy kárt okozhatsz vele. Ha nem értesz valamihez, bölcsebb, ha hallgatsz.

    Zughekker · http://zughekker.blog.hu 2008.10.07. 08:26:06

    Kedves VIC!

    Mindig utáltam azokat a kommentekek, amiben valaki csak annyit ír, hogy baromság, de nem indokol. Én mégis válaszolok.

    Tudok olyan esetről, amikor a csaj expasija többrendbeli magántitok-sértést [WiW, magánlevelezés, e-mail, stb.] és többrendbeli zaklatást követett el, ehhez képest ahelyett, hogy a rendőrök gumibottal a seggébe vitték volna be fél évre a csávót "bizonyíték hiányában" az ügy elévült! Azaz ebben az országban vannak olyan atrocitások, ami ellen az ember csak önmaga léphet fel, az igazságszolgáltatásra nem lehet számítani.

    A javaslatot esetspecifikusan írtam meg, nyilván más lenne a javaslat, ha a pasas egy téglagyári melós lenne, de most személyiségpszichológiai apróságokba nem mennék bele.

    A javasolt forgatókönyveim a visszajelzések szerint beváltak, ne írd, hogy nem értek hozzá, amikor nem is ismersz! Másrészt egy szintén radikális példával, a "kutyaharapást szőrével" jelenség alapján tudnám illusztrálni, hogy mit lehet tenni, amikor már semmi sem segít. Társadalmi konvenció szerint úgy általában elítéljük a családon belüli erőszakot. Pszichiáter szakorvos, terapeuta végzettséggel rendelkező ismerős mesélte, hogy abban az esetben, ha egy szülőnek rendszeresen elszáll az agya és üti a gyereket egy életre megoldhatja a problémát, ha a gyerek egyszer – de csak egyszer – megfelelő alkalommal visszaadja a pofont. Botrányosan hangzik ugye? Mégis jobb, mintha a terror évtizedeken keresztül folytatódna a családba tovább.

    Szóval nem a levegőbe beszélek, de ha ki kellene még ezen túl emelnem a szakirodalomból néhány alapművet, ami az ilyen problémák menedzselését is igazolja, hármat emelnék ki.

    Szociálpszichológia – E. R. Smith, D. M. Mackie, Osiris, 2004
    Társas alapmotívumok – S. T. Fiske, Osiris, 2006
    A társadalmi dominancia - J. Sidanius, F. Pratto, Osiris, 2005

    [mielőtt valaki bedobná – nem az Osiris Kiadó beépített reklámembere vagyok, de a magyar nyelvű pszichós’ kötetek kiadásában eléggé piacvezetőek, mert a nemzetközi szakirodalom best of-ját hozzák és fordítják Magyarországon]
    süti beállítások módosítása