Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    iWiW API: könyvutalványt az analfabétáknak!

    2008.12.08. 10:45 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

    Címkék: iwiw felhasználói biztonság netkultúra

    A jelek szerint az iWiW-esek minden korábbi elképzelésemet felülmúlóan nagyobb bohócok.

    Az iWiW alapvetően egy halálosan unalmas, zéró-funkciós, biztonságát tekintve gyalázatos rendszer, ami mára már tényleg csak arra jó, hogy ráérős kretének azt lesegessék, hogy ki mikor lépett be utoljára és kinek kik az ismerősei, hiszen semmilyen módon nem lehet szabályozni, hogy a felhasználó ismerősei kik számára legyen látható.

    Az elmúlt pár évben az iWiW-et ellepték a hülyék, akikkel annak idején a Subba minden pénteken fel tudta tankolni a Subba-szív rovatát sokak nagy örömére és persze az érintettek kevésbé nagy örömére.

    Szó, ami szó, a böngészőgyilkos közösségi hálót már időszerűvé vált feldobni valamivel, még a végén ráun a nép, de azt az életbe nem gondoltam volna, hogy hülyebiztos extrák beépítése helyett lehetővé teszik, hogy az iWiW-hez lehessen kisalkalmazásokat fejleszteni.

    Aki korábban fejlesztett már kisalkalmazást social network-höz, az úgyis Fészbuksin, esetleg a Friendsteren ejtette meg. Azt viszont bizarr ábránd lenne gondolni, hogy az iWiW-ben az új lehetőség fel fogja rázni azt a felhasználói tábort, amelyiknek egy jókora része akkora kultúrlény, hogy figyelmetlenségből a születési név rovathoz a születési évét írja, az ICQ-hoz pedig megható őszinteséggel egy 100 alatti egész számot, vagy éppen olyan képet tölt fel, amit nagyon nem szivesen látna viszont más lapon, ezen kívül jó bulinak tartja ismerősnek jelölni a 15. Kiszel Tündét.

    Márpedig ha a szoftverfejlesztésben nem éppen a rátermettségükről híres iWiW-fejlesztők biztonságosra akarják kialakítani az API-t, vért izzadhatnak. Ha ez nem sikerül, az API-n keresztül ismét adatbrókerek szállhatják meg a rendszert, aztán a kamu kisalkalmazásokon keresztül egy rakás adat begyűjtését követően szétspammelhetik a fél országot.

    Az iWiW ismét alakított: bevezetnek egy olyan extrát, ami a felhasználók többségét hidegen hagyja, ugyanakkor a potenciális kockázata az iWiW felhasználói táborán is túlmutat. Tételezzük fel, hogy egy kellőképpen genya kisalkalmazás arra kéri a felhasználót, hogy kattintson egy URL-re. Ha ez a cím egy kártékony kódra mutat, ami a felhasználó gépére letöltődik, az áldozat levelezőkliensének címjegyzékét használva a féreg az URL-t egy rakás helyre kiküldheti, hogy aztán a címzettek is kattintsanak, ezért írtam, hogy a kockázat túlmutat az iWiW-felhasználók körén is.
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr32810704

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása