Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    Vezérgecik - Ismeretlen szakítós

    2009.05.11. 10:16 | Zughekker Zita | 5 komment

    Címkék: magánszféra villámposzt felhasználói biztonság netkultúra meghekkelt exek vezérgecik

    Előre bocsátom: ilyen gyorsan még sosem választottunk vezérgecit! Ma látom az Index blogboxjában a Szakítós Blog egyik szalagcímét: "Mentett MSN beszélgetések: a dolog, amihez soha ne nyúljunk!"

    Azonnal kattintottam is, majd olvasom.

    A csurgós-csöpögős-szirupos történetből a lényeg, ami a mi szempontunkból fontos, hogy egy párkapcsolatban a pasi éppen a barátnője gépe előtt ült, amikor meglátta az MSN-logokat tartalmazó naplót, amit azonnal le is másolt, majd később el is olvasott. Ahogy az ilyenkor várható, ez a "szent ember" még a barátnője mobiljába matatva is kikereste az egyik, félrekúrás alapos gyanuját felvető beszélgetéshez tartozó csávónak a nevét, akit aztán még fel is hívott.

    Most mondhatni, hogy a párkapcsolat attól párkapcsolat többek közt, hogy a felek bíznak egymásban, ha nem is a hülyeségig fajuló mértékben, meg azt is, hogy aki a naplófájlokat nem titkosítva tárolja, szarjon sünt. Viszont vegyük már észre közösen, hogy ez olyan, mintha a srác az asszonyka postaládáját és íróasztalát vitte volna minden benne lévő doksival együtt és szemrebbenés nélkül minden telefonhívását lehallgatta volna, ha teheti.

    Persze ilyen történeteket mindenki tud, már meg sem lepődünk rajta. AMI MIATT mégis posztot írtam erről, az az, hogy sajnos észrevétlenül válnak elfogadhatóvá olyan viselkedési formák, amik korábban minimum megvetést váltotottak volna ki minden normális emberből, aki tudomást szerez róluk. Ilyen például valakinek az MSN-logjában és a mobiljában turkálni, ami akkor sem jogosítja fel a kanos gavallért, ha történetesen az asszonyka a világ ribanca. Optimista módon feltételezem, hogy nem az, de most a lényeg nem ezen van.

    A kapcsolódó kommentekben pedig szinte biztos, hogy ez alig fog feltűnni valakinek.

    A vezérgeci minősítés a levél írójának szól, de az is elgondolkoztató, hogy a Szakítóson – ha nem is lehet azért megjelentetni minden szart, amibe nincs legalább súlyos testi sértés – olyan írást közölnek le, ami alkalmas lehet arra, hogy néhányan úgy gondolják majd, hogy például az MSN-turkászás a norma része.
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr651114529

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Zazie a metrón 2009.05.11. 10:42:35

    Kedves Zughekker!

    Akkor légy szíves olvasd el a kommenteket alaposan. Nem kevesen akadnak ki általában azon, ha valaki a párja holmijai, adatai között turkál. De ezt persze akkor tudnád igazán, ha nem egy poszt alapján ítélnél.:)

    sinkopa 2009.07.24. 01:17:19

    még egy vezérgeci, de ez aztán űbergeci és régóta (r)ontja a levegőt a magyar neten. A történet úgy kezdődik, hogy amatőr fotós vagyok és rátaláltam a Nikon pályázatára, itt van ni:
    www.legykepben.com
    egész jól indult a verseny, mindaddig - amíg nem - beszállt egy szemétparaszt és egyik napról a másikra hirtelen kapott nem kevés pontot, jól be is indult az anyázás,
    www.legykepben.com/includes/iframe/kep.php?id=2014&nohack=true

    hozzá kell tennem teljesen jogosan, mivel szemétparaszt versenyzők a szabályzattal nem ellenkező, de mégis gusztustalan eszközöket vetett be, ráadásul mindezt pofátlan stílusban kommentálta.

    Utána nyomoztam...
    Honnan jöttek a szavazók?
    www.napiszar.com

    www.napiszar.com/?p=8260
    www.napiszar.com/?p=8219
    www.napiszar.com/?p=8202
    A Josif nevű napiszar szerkesztő nem felejti el hozzátenni s(z)avazz rá (nem kevés felháborodás volt, amúgy a napiszar kommentelők körében sem, de többség birka módra s(z)avazott, aki meg anyázott az meg törölve lett jól...
    no comment

    aztán láttam kint a www.oldal.info nyitólapján egy felhívást ugyanerre a képre (azóta ez törölve), hát el kezdtem nyomozni, ugyan kinek tulajdona a napiszar.com??? kié a www.oldal.info

    Egyértelmű:

    "SWI Kommunikacios Kft." owns about 8 other domains, talán ismert, hogy az SWI Kft. domain regisztrátor, de itt nem csak ebben a szerepen tetszeleg, hanem ő maga a domain tulajdonosa is!!!

    mint ahogy a www.oldal.info esetében is tulajdonos, sőt még ezt a tényt hirdeti is a saját oldalán.

    Lépjünk tehát tovább ki a tulajdonosa az SWI Kft.-nek?
    van egy ilyen oldal:
    www.e-cegjegyzek.hu
    itt bárki leellenőrizheti
    Székely Zoltán
    Agárdi Gábor
    Szecsődiné Sebők Viktória
    Eizen-Soós Brigitta
    az ügyvezető pedig a fenti vezérgecik közül, tehát a fő vezérgeci = Agárdi Gábor ügyvezető (vezető tisztségviselő) A képviselet módja: önálló, ráadásul az is kiderül, hogy fent nevezett Agárdi Gábor többségében tulajdonolja az SWI Kft-t.

    Nézzünk rá a ficsúrra:
    x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/thewarenavigator&page=/swihekk.html

    itt látszik vezérgecink email címe (ha bárki szeretné megkeresni)
    Agárdi Gábor - aga@swi.hu

    Na és mi köze van a fenti személynek a fotóversenyhez?

    www.digilab.hu/

    aláírás:
    Agárdi Gábor
    (A digilab.hu domain név állapota: Bejegyzett
    SWI Kommunikációs Kft.
    Tehát amatőr fotósunk Agárdi swi Gábor saját képét népszerűsíti Josif néven a napiszaron :(

    De milyen ember is Agárdi Gábor = aga@swi.hu = Josif
    keressünk rá az aga@swi.hu-ra a Googleben:
    www.google.hu/search?q=aga%40swi.hu&hl=hu&start=10&sa=N

    hoppá-hoppá egy nicknév:
    Aga
    forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049430
    barátunk igencsak aktív fotós témákban:

    forum.index.hu/Search/searchUserArticle?u=18669

    netán egy fotós témájú versenyben is saját magát témázza?

    hát úgy tűnik...

    by
    sinkopa egy vérbeli amatőr fotós

    Zughekker Zoli · http://zughekker.blog.hu 2009.07.25. 01:14:38

    @sinkopa: Hi!

    Köszönjük a kimerítő elemzést, valóban eléggé nagy a sansza, hogy az SWI felől fúj a "szarszag".

    Érdekességként: korábban kicsit rágugliztunk a napiszar.com-ra. Félreértés ne essék, nem azért, mert nem szeretnénk az ötlettelen, igénytelen viccoldalakat, hanem azért, mert többszörösen átléptek egy határt, amit nem kellett volna. Lényeg, hogy valaki hiába fordulna az SWI-hez akármilyen jogsérelemmel kapcsolatban, pont az SWI egyik informatikusa az egyik napiszar.com szerkesztő, aki biztosan jókat röhög a markában a jogsértést emlegető leveleken. Annak a Kovács Jucus nevű jogász muffnak is érdekesen szabott morális érzéke lehet, aki egy ilyen oldalt szerkeszt, az egészet nem kopipésztelem ide, íme az eredeti poszt: zughekker.blog.hu/2008/12/24/napiszar_7#more840144

    Ezekkel a versenyekkel egyébként az a probléma, hogy akkor működnének normálisan, ha mindenki betartaná a szabályokat, érvényesülne a tömeghatás, a visszaéléseket pedig azonnal visszanyesnék, ahogy pl. a Wikipedia, Innocentive, stb. is működik.

    Nemrég a T-Mobile egyik reklámkampányában is olyan pofátlan csalást követett el a MyVIP egyik grafikusa, hogy egy kiadós tömeges felhőbörödés kellett hozzá, hogy mind a T-Mobile, mint a MyVIP felfigyeljen a dologra. Részletek itt: puruttya.blog.hu/2009/06/01/puruttya_myvip_revenge

    A fotós pályázatnál a csalást nyilván azért meri megkockáztatni az, aki, mert tudja, hogy a pályázat kiírója nekifutásból szarik a verseny tisztaságára (sőt, még az is hozz nekik a reklámot, ha cirkusz van).

    Ha komolyan vennék, nem kevés energiát kellene annak az ellenőrzésére is fordítani, hogy a fotókat valóban a fotó feltöltője készítette-e, de erre nyilván nincs kapacitás. Irodalom, az van. Szerinted a Nikon PR-osai olvasták a Photoshop CS3 for Forensics Professionals-t? :- )
    zughekker.uw.hu/lib Szerintünk sem. Egy kellőképpen nagy olvasottságú szarházi bandával pedig érthető, hogy nem mernek ujjat húzni a nikonosok azzal, hogy kizárják őket.

    biguszdigusz 2009.07.27. 18:26:08

    én szerettem a napiszart egyébként, de mióta ez a joszif írogat oda egyenesen csökkent a színvonal. Ráadásul minden posztjában nyomja azt a szaros kacsás képet:

    www.napiszar.com/?p=8415

    "nektek való"
    megjegyzés szerintem felháborító.

    Mert ha másnak ajánlaná fel a nyereményt vagy a blog jobbítására fordítanák az értékelhető lenne, de nem ez van: magának akarja.
    Szerintem ez egy postot ide megérne amúgy nagyon átlátszó, hogy a napiszar=SWI Kft. a bal oldal tele van SWI Kft plusz:
    www.napiszar.com/?p=7831
    mintha joszif egyenesen csak a saját kacsás képének és az swi kft. reklámjait nyomná, talán nem meglepő de pl. ezek is ugyanazok az oldalak:
    jatekok.napiszar.com
    jatekok.oldal.info
    dettó ugyanaz ráadásul, ha beírod: napiszar.oldal.info, akkor is a napiszar.com jön be.

    digilab · http://eskuvofotozas.digilab.hu 2009.08.23. 22:27:03

    Nagyon örülök, hogy így kitárgyaltok valakit anélkül, hogy az egész történetet körbejártátok volna.

    Kezdjük azzal, ami igaz. Inek, Az az Agárdi Gábor vagyok akinek hisztek és igen, a kacsás képet nem loptam, saját régi fotóm. De kb ennyi volt ami megállja a helyét, a többi a sértett másik "versenyző" fikciója.

    Kezdjük azzal, honnan a napiszaros kapcsolat: josif (egyébként joszif) egy napiszaros szerkesztő, egy a sok közül, de ahogy Őt se, a többieket sem ismerem, erre gondosan ügyelnek. Mi mint hosting szolgaltato a technikai hátteret biztosítottuk nekik hosszú ideig valamint a jatekok.oldal.info egy klónjat (itt jegyezném meg, hogy nem csak nekik biztosítjuk ezt)

    Aztán nézzük a gép kérdését: Egy D700 és egy D90 mellé (mivel a digilab.hu be van linkelve a postba, így ez nem értem, miért nem tűnt fel a post írójának) úgy gondolom nincs szükségem egy D5000-re és ezt már ott a versenyen is leírtam publikusan. Az egészbe azért szálltam be, mert egy kedves ismerősöm rátalált a pályázatra és hamar kiderült, hogy ez nem pályázat hanem klikkelő verseny, ahol neki nincs esélye. A gépet 12-én átvettem a nikontól és bontatlanúl adtam át 13-án ennek az embernek, így még az első érintés lehetősége is az Övé volt.

    További szép napot

    Aga
    süti beállítások módosítása