Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    Küldetésnyilatkozat

    2008.04.24. 18:36 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

    A Zughekker Blog (továbbiakban ZHB) azzal a céllal jött létre, hogy tegyen a hazai internetezési kultúra alakulásáért, azért hogy sokkal nagyobb szerepet kapjon a felhasználók gondolkodásmódjában a biztonságos internethasználat egy olyan világban, amelyben az info-kommunikációs technológiák térhódításával párhuzamosan nő a szerepe mindennapi életünkben az információ interneten keresztül történő áramlásának.

    Magyarországon sok más országhoz hasonlóan az internetezés technikai és infrastrukturális feltételei sokkal gyorsabban terjedtek el, mint ahogy a felhasználók a net biztonságos használatába beletanulhattak volna. Hiába a legkorszerűbb hardveres és szoftveres tartalomszűrők, tűzfalak és behatolás érzékelő rendszerek, ezek megléte fegyelmezett felhasználói magatartás hiányában nem jelentenek védelmet a visszaélések többsége ellen. Közhely, hogy információ-központú társadalomban élünk, az emberek többségében mégsem tudatosul az, hogy az információ, mint növekvő érték, védelemre szorul.

    A blog filozófiájához tartozik a szakszerűség, az ismeretterjesztő, tényfeltáró, provokatív jellegek ötvözése, amivel az internetes biztonságot emberközeli témává igyekszik tenni. A felkerülő tartalmak többsége esettanulmány, elemzés jellegű, ami más-más aspektusból próbálja bemutatni a biztonságot, mint az információs társadalom egyik alapkövét. Ez alatt azt értjük, hogy az egyszerű "otthon ki hogy szívta meg" téma mellett olyan téma is szóba kerülhet, mint egy-egy nagy forgalmú webes kikötő, egy-egy sokakat érintő alkalmazás biztonsági réseinek technikai háttere.

    A ZHB stábja igyekszik összegyűjteni és elemezni a tudomásunkra jutott biztonsági problémákat és visszaéléseket legyenek azok akár technikai, akár emberi eredetűek. A ZHB nem csak hosszú távon próbál segíteni másoknak, hanem szükség esetén közvetlenül is, azaz bizalommal fordulhat hozzánk segítségért az Olvasó ha sürgős segítségre van szüksége.

    Ha információs visszaélésekről van szó, a vegytiszta esetek persze ritkák, így igyekszünk ezeket abban a társadalmi és technikai környezetben vizsgálni, amiben bekövetkeztek.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr52440698

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása