Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    Vezérgecik: Tolerancia Magazin

    2008.04.24. 12:39 | Zughekker Zoli | 13 komment

    Címkék: iwiw elemzés magánszféra visszaélés netkultúra vezérgecik beperelem!

    Az imént kivesézendő visszaélésre nem olvasói levél, hanem egy meleg ismerősöm hívta fel a figyelmet. iWiW és megint csak iWiW. Eheti vezérgecink a Tolerancia Magazin.

    Ha bő 5-6 évvel ezelőtt valakinek felajánlották volna, hogy regisztrálhat egy olyan oldalra, ahol akárki láthatja az ismerőseit, elérhetőségét, személyes adatait, következtetni tud bizonyos életvitelbeli szokásaira, a meghívó címzettje lehet, hogy a meghívó feladóját elküldte volna a búsba. (Az iWiW egyébként is csak egy zárt baráti társaság összefogására indult.) Aztán telt múlt az idő, az iWiW-re már bőven regisztráltak annyian, ami miatt a Nemzetbiztonsági Hivatalnak ajánlást kellett kiadnia az iWiW-et használó politikusoknak, na meg pár felhasználóval minden pénteken fel tudta tölteni a Subba blog a Subba szív rovatát, amit mindenkinek csakis ajánlani tudunk.

    Egy kevésbé ismert buzimagazin egyenesen arra ad egy konkrét receptet, hogy egy társkereső hogyan tudhat meg többletinformációt a másik fél megkerülésével. Az ismertetett módszer lényege abban áll, hogy ha valaki megtudja a másik "iWiW-jét", akkor már nem kell bajlódnia a többi személyes adat megszerzésével, na meg azzal, hogy hogyan érje el a másikat. A módszer azon a tényen alapul, hogy akinek ismert az iWiW-fiókja, az gyakorlatilag többé-kevésbé kiszolgáltatott azokkal az agilis, ámde nem kívánat rajongókkal szemben, akik kéretlen levelekkel akarják bombázni vagy éppen érzékeny személyes adatokat próbálnak meg kipuhatolni az áldozat ismerőseitől. (Ilyen, konkrétan engem érintő kísérletekről néhány hónappal ezelőtt engem is tájékoztatott pár ismerősöm. ) Azaz a másik megkerülésével olyan személyes adatok birtokába juthat a túlbuzgó hódoló, amiket az áldozat valószínűleg nem adott volna meg vagy legalábbis nem olyan könnyen.

    Az eredeti cikket képként mentettük le, amit ide kattintva nagyítva jeleníthetsz meg.

    Erre lehet persze mondani, hogy "aki kiadta az iWiW-elérhetőségét, ilyen hülye volt, meg is érdemli", satöbbi. Én, mint a Zughekker Blog szakmai mentora, a ZH-stábbal teljes egyetértésben azon az állásponton vagyunk, hogy a "szívjon a hülye" filozófia non-szensz, ugyanis a kevésbé elővigyázatos és totál hülye felhasználókat ugyanúgy megilleti a magánszféra védelméhez, integritásához fűződő alanyi jog, mint bárki mást. Ezt a magyar jogrendszer leszarja, de ebbe most nem mennénk bele (egyébként is csak most toborzunk jogászt a blogunkhoz). 


    Az iWiW-felhasználók többsége egyébként is utolérhető, ha tudod a körülbelüli életkort, a keresztnevet és még egy aprós információszilánkot. 

    A Tolerancia Magazinban megjelenő írás ismét egy olyan eset, aminek a tanulságait több szinten is érdemes elemezni. Először is ebben a kurvaországban ennek a kurvasajtónak a kurva újságírói elgondolkodhatnának azon, hogy amit leírnak, annak messzemenő következményei lehetnek, írni felelősség, akármilyen kicsi sajtóorgánumról van szó. Másrészt valószínűtlen, hogy a csillagok rossz együttállása, sokkal inkább több kulturális tényezőre vezethető vissza, hogy a hülye magyar adatkezeléshez (pl. mobilszolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatán akárki beazonosíthatja magát más nevében személyes adatainak a megadásával, ami sok-sok helyről beszerezhető, ahol megadtuk és a legbanálisabb módszerekkel is kinyomozható) egy olyan morál társul, ami nem ítéli el az ilyen mocskos, alattomos, magánszféra súlyos megsértésére is alkalmas trükköket.

    Követve a http://subba.blog.hu szerkesztőinek gyakorlatát, mi is közprédává tesszük blogunkon a Tolerancia Magazin című on-line flash-moslék bűnösét, a képükre való kattintással az iWiW-be való belépés után közvetlenül írhatsz is nekik szívhez szóló iWiW-üzenetet a Magazin vezérgecijeinek.(Hegedűs Péter felelős szerkesztő előkerítéséhez most nincs kedvem, bocs.)

    Az iWiW és magánszféra témában hamarosan újabb cikkel jelentkezem, amiben azt mutatom be, hogy az iWiW-es visszaélések hogyan védhetőek ki. Addig is, ha tudomásotokra jut hasonló visszaélés, írjátok meg.

    UPDATE: a Tolerancia Magazin válaszlevele itt olvasható

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr2440098

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nagy Gábor 2008.04.25. 20:21:43

    Ez úton értesíteném a fenti "Vezérgecik..." című hírt író Urat, hogy egy internetes magazin cikkjének valamint Logójának kivágása LOPÁSnak minősül. Kérem, távolítsa ezeket el a cikk mellől máskülönben kénytelenek leszünk jogaink megsértéséért bírósági útra terelni az ügyet. Köszönettel: A grafikafikai szerkesztő élettársa...

    Nagy Gábor 2008.04.25. 20:23:24

    *javítom: Grafikai

    Zughekker · http://zughekker.blog.hu 2008.04.25. 20:42:36

    Őőőő, éééé, áááá. Jogi útra terelés? Csak ha még nagyobb publicitást szeretnétek a visszaélésre felbujtó cikketeknek. Szóval tereljétek!

    pusza
    ZH

    Nagy Gábor 2008.04.25. 23:02:52

    Akkor én is lefotózom az oldaladat, és lefikázzuk a Tolerancia-Magazinban Jó lesz? Azt úgyis többen olvassák! Őőőő, éééé, ááááá.

    Csabika 2008.04.25. 23:02:57

    Őőőő, éééé, áááá? Mi lenne ez? Talán nem tudtok beszélni, vagy mi a fasz van? Szerintem itt mindenki hülye, csak Ti vagytok az okosak. Ugye? Vagy talán tévedek?

    request.elek@gmail.com 2008.04.25. 23:34:58

    Kedves Gábor!

    Akkor fotózd és fikázd, majd közöljétek le! 3 hetesek vagyunk, nagyon ingadozik az olvasóink száma, de egy kis ingyenreklámot mindig szivesen veszünk.

    Aztán majd a lapotokról erre tévedő olvasók meglátják, hogy tényleg olyan pimasz disznók vagyunk-é'.

    request.elek@gmail.com 2008.04.25. 23:37:09

    Csabika! Te is tévedsz. Nem mondjuk, hogy okosak vagyunk vagy sem, de a látogatottsági adatokból azt látjuk, hogy olvasnak minket tőlünk okosabbak is.

    Markoboy 2008.04.25. 23:43:33

    Kérek törvényi szabályozást arra vonatkozóan, hol követtünk el törvénysértést. Amennyiben elkülditek a pontos törvényi hivatkozást, és megalapozott a gyanútok, abban az esetben levesszük a cikket, és helyreigazítást közlünk le. Ellenkező esetben rágalmazásért és magazin logójának valamint cikkének az előzetes engedély nélküli közléséért, megfontoljuk a jogi lépéseket.

    G. R. 2008.04.26. 00:14:56

    markoboi! ti hol olvastok benne olyat, ami rágalmazás, azaz valótlan állítás lenne? hülyék voltatok és az lenne a legegyszerűbb, ha leszednétek a cikket.

    Főszerkesztő 2008.04.26. 06:31:40

    Kedves Zughekker!

    Nem kívánunk benneteket reklámozni ! De szeretnénk ha leírnátok a cikkünk melyik részével nem vagytok megelégedve és közölnétek a Magazinnal! Elnézést a megfogalmazásért, de ha a hugod leszbikus írjon Ő cikket a Leszbikus rovatban az ízléseiteknek megfelelően! Amúgy valóban a logo használatáról nem kértetek engedélyt és lehet hogy személyes problémátok van a ,,buziújságokkal" vagy úgy általában a melegekkel, de azért finomabban is fogalmazhatnátok- ,,Vezérgeci" És azért etz sértőnek vélem.

    Ti arra kértek vegyük le a cikket. Én arra kérlek, vegyétek le a logonk és töröljétek az összes bejegyzést, írásotokat ezzel kapcsolatban és mi is levesszük a cikket, vagy átírjuk. Bár jobb lenne örökre elfelejteni benneteket. Ha átírjuk, akkor segítsetek, hogy az ízléseteknek megfelelő legyen. Miért jó a harag? Miért nem vagytok toleránsak?

    Zughekker · http://zughekker.blog.hu 2008.04.27. 19:35:02

    1. Melyik résszel nem vagyunk megelégedve? Konkrétan az első felével. Nem csak mi ütköztünk meg a cikken ismerve magyar internetezési morált. Hogy mást ne mondjuk példaként, szinte mindenki jogosnak véli meghackelni a expasiját csak azért, mert őt is meghackelték anélkül, hogy ez a többségben egyáltalán visszatetszést váltana ki nemhogy elítélné! De akkor - már bocs - ezek szerint az egész cikket nem értetted, olvasd el ismét!

    2. Hugom a leszbi netkurva - a "Zughekker" név egyszerűen csak jól hangzik, nem találtunk jobbat, természetesen tőlünk senki nem hackel senkit, azért dolgozunk, hogy más se tegye. Az, hogy leszbi lenne szintén csak egy amolyan PR-fogás, ahogyan a "Netkurva" is. Köszönjük, h felhívtátok a figyelmünket a lap ezen gyermekbetegségeire, az Olvasók többsége viszont a lényeget figyeli a blogban. Lehet, hogy a névválasztás elhibázott, ezzel kapcsolatban ma fogom felhívni a grafikusunkat, aki a fejlécet át tudja szerkeszteni (ui. nem mi csináltuk, lecserélni pedig csak úgy nem lehet, mert egy teljesen statikus elem).

    3. A meleg kisebbséggel semmi bajunk sincs, egyszerűen csak kispolgári prűd hülyeség lenne meleget írni buzi helyett, amikor a többség ezt a kifejezést használja. Most jön a meglepi!!! Egyik-másik szerkesztőknk is néha előfordult Budapest egy-egy jobb meleg szórakozóhelyén, ahol nem egyszer maga a műsorvezető is többször buzizott, szóval ezen rágódni nevetséges. Azért én megnézném azt, amikor felmászol Dömpi bácsi mellé a pódiumra és szépen megkéred, hogy buzi helyett használja már a meleg kifejezést! (Magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, nem tűröm el! (Cicero, ha jól emlékszem))

    Vezérgeci: lehet, hogy tényleg erős, de figyelemfelkeltő.

    4. Tartalom: ami felkerült, abból semmit sem veszünk le, amíg bírósági végzés nem kötelez rá. Ilyen alapon ugyanis az összes esettanulmányt le lehetne szedetni. Az, hogy a logótok felhasználása nem fair, jogilag igaz, gyakorlatilag viszont röhej, hiszen Ti magatok írtátok, hogy mindenki számára elérhető lapot készítetek, ami pedig kikerül a webre...

    Ezen a blogon speciel olyan esetekben nem vagyunk toleránsak, amikor valakinek a hülyesége komoly potenciális kockázatot rejt. Na a Ti cikketek ilyen.

    Haragról szó sincs, ahhoz nekünk sokkal több kell, de az a szint is elérhető (vö.
    nemszeretem.blogspot.com/2008/04/sra-blint-jogtuds.html és a fölötte lévő cikk).

    Viszont a kommentedben látok valami olyat, hogy mégiscsak beláttátok, hogy hibáztatok. Szóval még egyszer: mi nem szedünk le semmit, Ti döntsetek saját belátásotoknak megfelelően! Tegnap indítottunk egy kisebb kutatást, amiben a legnagyobb társkereső- és chat-rendszerek üzemeltetőit faggattuk e-mailen a visszaélési kísérletekről, felhasználói magatartásról, visszaélések esetén az igazságszolgáltatás együtt(nem)működéséről, stb. Ebből később lesz cikk, viszont nyugodtan átvehetitek.

    1-2 napon belül megjelenik egy cikk az iWiW biztonságos használatáról (amiről valamilyen bűvös okból azt hiszitek, hogy mindenkinek evidens), aminek a megjelenéséről tájékoztatunk és szintén átvehetitek a forrás megjelölésével.

    Designer 2008.05.10. 10:08:46

    hát van még mit tanulnia...

    adel 2008.08.04. 00:27:23

    leci kuldjetek egy meghivot a ziwiw-be a cimem adel_nagy_95@yahoo.com az id--im adel_nagy_95
    süti beállítások módosítása