Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    MN: Emberi Jogok Egyetemes Leszarása

    2008.12.10. 16:43 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

    Címkék: vezérgecik

    Ma 60 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. Előre bocsátom, hogy kicsit offtopic lesz a poszt, de meggyőződésem, hogy egyetlen kutató sem vonhatja ki magát a társadalom felé mutatott felelősség alól, ha visszaélésről vagy demagógiáról szerez tudomást. Ha máshogy nem tudunk tenni ellene, hát megírjuk.

    Ma a neten keresztül kaptam a hírt a Magyar Nemzet ma megjelent, igencsak ominózus, Másság az iskolában című cikkének megjelenésével kapcsolatban. Vettem is ma gyorsan egy Magyar Nemzetet, és a cikket olvasva azt hittem, hogy menten tökön szúrom magam a kezemben lévő pipettával: címoldalon a cikk Uniós pénzen magyarázzák a homoszexualitást alcímmel. A cikkben a kreténség/mondat kvóciens alapján a jobbos és balos pártlapok átlagos hülyeségfaktorát is messze felülmúlja.

    A cikk szerint az a felvilágosítási program, ami keretében a középiskolában elmagyaráznák a diákoknak, hogy mi is a homoszexualitás, nem más, mint a "homoszexualitás kultúrájának terjesztése" (sic.).

    A cikk ott csúcsosodik ki, amikor előhúznak egy Ékes Ilona nevű fideszes kultúrlényt, aki azon az állásponton van, hogy mindenkinek a középiskolás korában alakul ki a nemi identitása [ezek szerint előtte meg utána nem, szóval ne lógjatok a suliból!], így "ekkor ártanak nekik a legtöbbet" (sic), mert "Olyan abúzus éri őket, ami miatt létrejön az a deviancia, amelyet nem szabadna normává tenni." (sic.)

    Még a cikk bevezetőjében olvasható egy "nem szólok, de mégis"-típusú vélemény a Szülők Egyesülete a Gyermekekért szervezet elnökétől, Simonné Toldi Ágnestől. Aszongya: "minden ilyen és ehhez hasonló program promotálása megengedhetetlen lenne a szülők beleegyezése nélkül". Mármint milyen ilyen? Én meg javasolnám, hogy kössük szülői beleegyezéshez, hogy a diákok tanuljanak-e mondjuk a II. világháborúról, az antik irodalomról, az államalapításról vagy Pitagorasz-tételéről. Sőt, ha már itt tartunk, miért ne kössük szülői beleegyezéshez, hogy szabad-e megtanítani a nebulót írni és olvasni? Az nagy átlagtól [amit a többség normálisnak nevez] való eltérés szexuális orientációban a kultúrával és a társadalommal kapcsolatos ismereteinknek természetes része kellene, hogy legyen csökkentve ezzel a társadalmi feszültséget, számos embertársunk indokolatlan megalázását a téma jobb megértésével.

    A hardcore szülő nem áll meg itt, továbbmegy: "Az előadás negatívan befolyásolhatja a gyermekek fejlődését, akik egy része a kíváncsiság miatt kipróbálja ezt az életformát" (sic). Ha így haladunk – pontosabban nem – ez a mítosz még az UFÓ-kat és a szcientológiát is túl fogja élni. Ugyan mutasson már valaki egy élő embert, aki tisztán kíváncsiságból próbálta ki, aztán úgy maradt!

    Az, hogy a Magyar Nemzet ilyen badarságokat kritikátlanul címoldalon leközöl, hitelességében még a kormányzat legelvetemültebb szócsöveit is alulmúlja. Az pedig, hogy ezt pont mára, az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulóján teszi, aminek legfontosabb gondolata, hogy minden ember szabadnak és egyenlőnek született, na azért plusz pont jár! Nem kell jogszociológusnak lenni, hogy megállapítsuk azt, hogy az ilyen gondolkodás az emberi jogok kiterjesztése ellen hat.

    Megjegyzés: a Zughekkert korábban érte olyan vád, miszerint az SZDSZ beépített emberei vagyunk, valamivel korábban pedig egy meleg szervezet perrel fenyegetett meg minket és homofóbnak kiáltotta ki a teljes ZHB-t. [l. alább] Mind a két feltételezést kategorikusan elutasítom, azt láthatjátok, hogy nem vagyunk homofóbok, ha kommenteltek és jó fejek szeretnétek lenni, ne keverjétek bele a politikát csak azért, mert a Magyar Nemzetből vettük a cikket.
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr54815274

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása