Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    Az infótanár ért hozzá, ugye?

    2008.04.04. 14:13 | Zughekker Zita | 1 komment

    Címkék: visszaélés felhasználói biztonság netkultúra

    A Subba blog szerintem tipikusan olyan tartalom, amit ha valaki olvas, biztosan tagadja, ha nem olvassa, akkor is tud róla. Nos, mi nem tagadjuk, Subba-függők nem vagyunk ugyan, néha azért ránézünk a válogatott mocsok legjavára, a látszattal ellentétben sokszor több tanulságot lehet belőle levonni, mint amennyi első ránézésre tűnik. Egy nemrég Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégiummal kapcsolatos post kiválóan tükrözi sokaknak azt az általános hozzáállását, ami szerint ha már kulcsra kész egy webes megoldás, mindegy, hogy milyen apróságról van szó, - jelent példában egy egyszerű fórum-motor - nem kell beállítani, mehet kapásból a webre, aztán hadd szóljon, mert hát ugye az interneten csak jószándékú, becsületes emberek vannak, akiknek eszükbe sem jut spammelni vagy hackelni.

    A mulasztás elkövetője pedig csak akkor jön rá, hogy talán mégsem csupa becsületes emberek tanyáznak a neten, amikor már megtörtént a kellemetlenség – és jó esetben nem több annál. Az ilyen esetek pedig addig fognak ismétlődni, amíg az adott iskola vagy munkahely a felelőst nem fogja alaposan lekúrni, felelősségre vonni emiatt, hanem úgy gondolja, hogy "milyen szemét is a világ". A képek megnyitásához katt rá:







    Én is találkoztam már olyan döbbenetes esettel, amikor egy több százas számítógép-parkot és több ezer postafiókot felügyelő adminnak szóltam egy szerveren lévő több, biztonsági szempontból finoman fogalmazva aggályos beállítás miatt, amire a válasz az volt, hogy "de hát ezeknek a kijátszására ki gondolna Önön kívül" és a hibáknak csak kb. a felét javította ki. Komoly dilemma, hogy ilyenkor érdemes lenne-e közzé tenni az esetet, aztán az adott intézmény dönthetne, hogy egy felelősségteljesebb rendszergazdát állít csatasorba vagy hanyagolni kell az egészet. A nyilvánosságra hozás nyilvánvaló két kockázata, hogy az ember eggyel több ellenséget szerez magának, ha pedig nem cserélik le a jómadarat, csak idő kérdése, hogy a bugokat mikor fogja más felhasználni, amit ráadásul majd arra lehet kenni, aki felhívta a figyelmet a hibára.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr3411089

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    untergehen 2008.09.06. 18:11:02

    LOL :DDD
    süti beállítások módosítása