Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
 • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

  UTOLSÓ OKOSSÁGOK

  letöltenivaló

  Fejlesztőknek
  mind ingyenes, teljes verzió


  Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


  PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


  Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


  SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


  Mitől döglik a kém?


  mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


   Spybot Search and Destroy


   Spyware Terminator

  Vezérgecik - Ismeretlen szakítós

  2009.05.11. 10:16 | Zughekker Zita | 5 komment

  Címkék: magánszféra villámposzt felhasználói biztonság netkultúra meghekkelt exek vezérgecik

  Előre bocsátom: ilyen gyorsan még sosem választottunk vezérgecit! Ma látom az Index blogboxjában a Szakítós Blog egyik szalagcímét: "Mentett MSN beszélgetések: a dolog, amihez soha ne nyúljunk!"

  Azonnal kattintottam is, majd olvasom.

  A csurgós-csöpögős-szirupos történetből a lényeg, ami a mi szempontunkból fontos, hogy egy párkapcsolatban a pasi éppen a barátnője gépe előtt ült, amikor meglátta az MSN-logokat tartalmazó naplót, amit azonnal le is másolt, majd később el is olvasott. Ahogy az ilyenkor várható, ez a "szent ember" még a barátnője mobiljába matatva is kikereste az egyik, félrekúrás alapos gyanuját felvető beszélgetéshez tartozó csávónak a nevét, akit aztán még fel is hívott.

  Most mondhatni, hogy a párkapcsolat attól párkapcsolat többek közt, hogy a felek bíznak egymásban, ha nem is a hülyeségig fajuló mértékben, meg azt is, hogy aki a naplófájlokat nem titkosítva tárolja, szarjon sünt. Viszont vegyük már észre közösen, hogy ez olyan, mintha a srác az asszonyka postaládáját és íróasztalát vitte volna minden benne lévő doksival együtt és szemrebbenés nélkül minden telefonhívását lehallgatta volna, ha teheti.

  Persze ilyen történeteket mindenki tud, már meg sem lepődünk rajta. AMI MIATT mégis posztot írtam erről, az az, hogy sajnos észrevétlenül válnak elfogadhatóvá olyan viselkedési formák, amik korábban minimum megvetést váltotottak volna ki minden normális emberből, aki tudomást szerez róluk. Ilyen például valakinek az MSN-logjában és a mobiljában turkálni, ami akkor sem jogosítja fel a kanos gavallért, ha történetesen az asszonyka a világ ribanca. Optimista módon feltételezem, hogy nem az, de most a lényeg nem ezen van.

  A kapcsolódó kommentekben pedig szinte biztos, hogy ez alig fog feltűnni valakinek.

  A vezérgeci minősítés a levél írójának szól, de az is elgondolkoztató, hogy a Szakítóson – ha nem is lehet azért megjelentetni minden szart, amibe nincs legalább súlyos testi sértés – olyan írást közölnek le, ami alkalmas lehet arra, hogy néhányan úgy gondolják majd, hogy például az MSN-turkászás a norma része.
   

  Zughekker matekérettségi megoldásokkal

  2009.05.06. 14:15 | Zughekker Zoli | 1 komment

  Címkék: közélet elemzés hülye feladat

  Ebben az évben konkrétan nem volt érettségi botrány [eddig], felmerült hát, hogy esetleg lehetne fake-elni egy feladatlapot próbára téve a net népét. Volt ebben a verzióba Fermat-Wiles-tétel, Subba koncert Marcival, infláció közbeni fegyverkezés záptojással, sertésinfluenza, csonkagúla PINA-betűzéssel. Mégsem jött be, kellemes következtetést könyvelhetünk el: az érettségizők döntő része nem hülye. Legalábbis a fórumozó részük biztosan nem.

  NBH-s mese tündérmackókról és némber vanokról

  2009.04.26. 20:58 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Címkék: egyéb

  Tudjátok, ahogy az internet dzsungelében bozótvágó késsel haladva találkozom mindenféle illegális szarral, néha egy-egy tartalom bizarr volta adja a dolog szépségét. Itt vannak például az UD zrt.-s lehallgatási felvételek. Jó, tudom, már tök régi, de igazából szerintem alig van valaki, akinek volt cérnája végighallgatni az egyébként nem kevés helyen vágott felvételeket.

  A pokolian unalmas UD zrt.-s lehallgatásokról azt sem tudjuk, hogy valódiak vagy sem, az elhangzó dolgoknak utánakeresni meg egyszerűen lusta voltam. Lényeg, hogy már éppen bele-belebóbiskoltam, amikor elhangzott egy-egy jópofa beköpés. Senkinek nem kell hozzá különösebben bizarr humor, hogy jót szórakozzak azon, amikor egy nyomozó, esetleg álnyomozó "tündérmackókról" [figyeles.flv - 7:35], "fütyifejről" [Magán- és üzleti titok.flv - 1:00] és persze "némber vanok"-ról [demeterervin4.flv - 1:50] beszél.

  Közben meg elgondolkodom azon, hogy mennyire kell hülyének lennie Horváth Józsi volt NBH-ügynöknek ahhoz, hogy egy lakossági GSM hálózathoz kapcsolódó mobilvonalon bekapcsolva hagyja a hangpostáját [a hangposta üzeneteit a szolgáltatók nem kevés ideig megőrzik]. Közben megtudjuk, hogy Horváth Józsi ál-ügynök vérbeli koffeinista, de valahogy mégis azon kevés ember közé tartozik, akit nem sajnálnék, ha szívinfarktus vinné el, miközben a Biarritz teraszán szürcsölgeti a kávét. Közben olyan okosságok hangzanak el, mint például az, hogy Laborc Sándor NBH-fejes valójában azért gyanus, mert nem gyanus, nem piál együtt a maffiával, ahogy teszik ezt a nemzetbiztonsági vezetők fénykorukban a felvételek szerint.

  Már az vigyort csalhat az ember arcára, amikor olyat hall egy felvételen, hogy "pihizzél, aztán majd talizunk" [mávábe.flv], de most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy eléggé röhejes nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményezni olyan felvételekkel kapcsolatban, ahol egy tucat név és helyszín elhangzik, ahelyett hogy egyszerűen előhúznák és megkérdeznék a felvételen hallható pofákat. Nem terelem politikai síkra a témát, de valakit itt valakiket csúnyán átkúr, kérem szépen. Ugyanis végképp nem kizárt, hogy az egész a nyilvánosságnak készült azzal meghype-olva, hogy a felvételt rendszeresen eltüntették a netről, majd rendszeresen ismét megjelent a YouTube-on. Az eltűntnek tűnő Origo-cikk pedig csak turbósítja a dolgot…

  A Google Sites tárhelyre nem tudtam egyben feltölteni az összes felvételt, méretkorlátozás miatt csak darabokban.

  Az eredeti Origo-cikk helye: http://www.origo.hu/itthon/20080927-ujabb-lehallgatott-beszelgetesek-kerultek-fel -az-internetre-az-ud-zrt.html

  Az origo-cikk Google által gyorsítótárazott változata letölthető innen  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_eltunt_origo_cikk.pdf

  Néhány felvétel darabokban:

  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas1.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas2.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas3.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas4.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas5.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas6.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas7.zip
  http://sites.google.com/site/zughekker/Home/ud_zrt_lehallgatas8.zip

  Kérem NE kerüljék el a pánikot!

  2009.04.01. 07:11 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Címkék: vírus elemzés felhasználói biztonság conficker

  Csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első olyan vírus, ami sokkal inkább a felhasználói sajátosságokat, az emberi természet kihasználva tesz kárt. Most megkaptuk.

  Számos magyar nyelvű IT oldalon is lehetett olvasni a Conficker néven elhíresült féreg lehetséges hatásairól, többek közt az Antivírus Blogon, a Buhera Blogon és az Indexen.

  A vírusról röviden annyit kell tudni, hogy egy kritikus mértékű, NT-s Windows-verziókat érintő sebezhetőséget kihasználva terjedt el még az előző év második felében. Az első befogott változat gyorsan eltűnt, míg az utána jövő Conficker-változatok olyan ütemben terjedtek el, hogy a Microsoft negyedmillió dolláros vérdíjat tűzött ki a vírus írójának fejére.

  Ismét félrevezették az ITcafe.hu-t

  2009.02.24. 13:24 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Címkék: elemzés netkultúra vezérgecik

  ...már komolyan nem tudjuk, hogy hányadik alkalommal. A múlt heti SSL-bulvár
  cikk
  megjelenését követően nem sokkal Buherátor felhívta a figyelmet arra, hogy ismét veszélyes hülyeség került ki a webre az ITcafe.hu-n, amiről később egy bővebb cikket is írt.

  Tegnap pedig az alábbi hatásvadász agyatlanság virított az ITcafe.hu címoldalán:


  "A lapunk által is figyelemmel kísért, feltehetően felelőtlenségből eredő veszprémi adatszivárgás eltörpülhet ahhoz az ügyhöz képest, melyről az IT café – több hazai médiával együtt – ma délután egy elektronikus levélből értesült." (sic), majd a cikk azzal folytatódik, hogy négyszáz hallgató és 27 oktató neptun-kódja és jelszava került ki, égszakadás-földindulás, botrány a köbön!

  A defibrillátor ideális helye egy plázában

  2009.02.23. 14:07 | Főszerkesztő | Szólj hozzá!

  Címkék: egyéb

  Akár le is nyűgözhetne a Westend emberbaráti hozzáállása a bankautomata 1 méteres közelségébe applikált kézi defibrillátora láttán. Mégis! Milyen szar lenne, ha egy egyik vásárló shoppingolás után – vagy, ami szörnyűbb előtte! – kap mondjuk szívinfarktust, amikor meglátja az egyenlegén fennmaradó összeget az automata bizonylatán.

  Világválság van, a defibrillátornak pedig az ideális helyen kell lennie: az automata mellett. Még csak véletlenül sem valami forgalmas helyen, ahol még látható is. Egyébként sem egy dizájnos készülék, na meg a hely egyébként is a műgyomoknak van fenntartva.

  Vigyázat! A ZIP ölni képes!

  2009.02.19. 17:33 | Zughekker Zita | 5 komment

  Címkék: elemzés

  42 kilobyte, önmagában ártalmatlan, több ismertebb vírusirtót is a halálba fingatott anno, és őrületbe kergette az igazságügyi informatikusokat. Mi az?

  Azt hinnénk, hogy egy ZIP fájl, amibe csak értelmetlen információk vannak csomagolva, önmagában semmilyen veszélyt sem hordozhat. Pedig igen, mégpedig akkor, ha a csomagolt tartalom kellően "barokkos stílusú".

  Naivitással hízlalt szivárványtáblák?

  2009.02.05. 16:58 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

  Címkék: elemzés magánszféra felhasználói biztonság

  Nap, mint nap használunk jelszavakat a legkülönbözőbb rendszerekben, mind hallottunk már róla, hogy egy ideális jelszónak milyennek kell lennie, na meg milyennek nem, ezzel kapcsolatban egészen jó kis összefoglalót írt annak idején az Index

  Azt már jóval kevesebben tudják, hogy azért fontos, hogy más-más helyen teljesen más jelszót adjunk meg, mert a különböző portálok jelszókezelési gyakorlata nagyban eltérhet. Szögezzük le: az a rendszer, ami a jelszóemlékeztető használatakor nem jelszóváltásra alkalmas URL-t küld, hanem magát a jelszót, régen rossz, mert egyértelmű jele annak, hogy a jelszó egyszerű szövegként, titkosítatlanul van tárolva. Sok ilyen hely van, de ideális esetben a jelszó titkosított, így gyakorlatilag maga a szerver sem tudja azt.

  Egy kis felsőoktatás: elmehetnek a jó büdös picsába!

  2009.01.25. 13:52 | Zughekker Zita | 7 komment

  Címkék: videó villámposzt

  Nem érdekel az objektumorientált paradigma? Esetleg egy kis algoritmuselméleti szájbarágó? Sebaj, a fontos az, hogy mindezt ne mutasd ki bizonyos oktatók előadásán, különben ELMEHETSZ A JÓ BÜDÖS PICSÁBA!!! Persze ha valaki hallgatóként annyira hülye, hogy a látványos érdektelenség mellett a mobilját kezdi baszogatni előadáson, tényleg MI A LÓFASZNAK VAN ott?

  Nem csigázom tovább perverz kíváncsiságotokat, egy videó sokszor többet mond ezer
  szónál, íme:

  NE FELEJTS A TOVÁBBRA KATTINTANI!

  Amikor a szerver kiköpi a belét

  2009.01.13. 20:31 | Zughekker Zoli | 1 komment

  Címkék: elemzés felhasználói biztonság

  Szóval a T-Mobile-lal jobb lenne a világ? Komolyan nem tudjuk. De leírhatatlan minőséget sejtet az, amikor a kényes ügyféladatok kezelésére belőtt on-line felület ahelyett, hogy a kapcsolódó szerződés adatait mutatná, bejelenti a böngészőablakban, hogy bizony nem sikerült a szervernek a megfelelő végrehajtási szálakat meghívni, majd szemet gyönyörködtető részletességgel küldi a kliensnek, hogy milyen JavaServletek milyen osztályait hívta volna be, azok milyen fájlokhoz fértek volna hozzá (a szerveren lévő abszolút útvonal jelzésével!).


  Kommentár nélkül...

  2009.01.12. 13:09 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Ahogy a blog újraindul, a matekos vonalat is fel fogjuk erősíteni, persze előtte majd lesz szó olyanról, ami valakit legalább érdekel is. A múltkori szivatós egyenlet-hekkelés után az alábbi szemet gyönyörködtető képpel sanyargatnánk benneteket így a hét elején. Íme:


   

  Fagyasztó piercing - Heti FH hoax

  2009.01.11. 16:28 | Zughekker Zoli | 20 komment

  Címkék: hoax biológia

  ...is lehetne akár a Független Hírügynökség által tegnap leközölt, majd több lap által is lazán átvett bulvárhír, ami szerint ilyen hidegben a piercingek fagyási sérüléseket okozhatnak. (Az Indexen nagyon helyesen a Bulvár rovatban van.) Kicsit offtopic lesz az írás, ezért előre is elnézést!

  Inkább sajtóhekknek nevezném a dologot, de ha többen viselnének piercinget, akkor az erősen hoaxgyanus kategóriába sorolnám. Mindig megmosolyogtam azokat az írásokat, amik egy-egy élettani jelenséget egy-két okra akartak visszavezetni annak biztos tudatában, hogy az emberi szervezet így működik és pont.

  Néhány orvosis ismerőst megkérdeztem, mire az egyik olyan röhögésbe tört ki a hír hallatán, hogy le kellett tennie a telefont. A gyanum beigazolódott: a piercing nem okozhat fagyási sérüléseket, egyszerűen azért, mert a fém hőkapacitása a vízben bő élő szövet hőkapacitásához képest nagyon kicsi. Emellett a piercing tömege az őt "fűtő" szövetek tömegéhez képest elhanyagolhatóan kicsi, azaz a testékszer folyamatosan követi a test hőjét.

  Szóval a piercing semmiképp sem okozhat fagyási sérülést, legalábbis nehéz elképzelni, hogy olyan extrém méretű vagy extrém hülye hezetben legyen. Az orvosi szakirodalomban egyszerűen még nem is dokumentáltak ilyet. Mindenesetre, ha valaki tudja, hogy az FH-nél a hány kg a testtömege annak a jóembernek, aki ezt kitalálta, írjátok meg, komolyan a hét elején átugrok a biofizikai intézetbe kis segítséggel kiszámolni, hogy hány kiló vasat kellene aggatni az illetőre ahhoz, hogy az tényleg fagyási sérülést okozhasson.

  Vezérgecik - karácsonyi kiadás: Napiszar.com

  2008.12.24. 16:33 | Zughekker Zita | 15 komment

  Címkék: magánszféra visszaélés netkultúra vezérgecik napiszar

  Ejj-hajj, közeleg a karácsony este, a Napiszar.com-on, az internet pöcegödrében pedig pont most kavarta meg valaki a masszát. Most mondjátok meg, hát van szive az embereknek?! Néha mi is ránézünk az internet pöcegödrére és azt a sajnálatos tendenciát véltük felfedezni, hogy ezek a kullantós fiúk-lányok úgy próbálják fenntartani a látogatottságot, hogy ha már saját téma nincs, hát gyártatját a tartalmat a drága olvasókkal, úgy konkrétan photoshoppolt-képek formájában.

  Csodacsapat a Pannon Egyetemen

  2008.12.12. 19:41 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

  Címkék: elemzés felhasználói biztonság

  Naszóval. Van itt ez a veszprémi adatbázis hekkelés, pontosabban aki még nem jött volna rá, ál-hekkelés.

  Az eset kissé hasonlít az általunk korábban megírt friderikusz.hu-s műhibához ahol szintén egy rakás személyes adatokat tartalmazó fájl került közprédára. Ahhoz az esethez hasonlóan ezt sem azért írjuk meg, mert technikai szempontból olyan különleges lenne, sőt, ellenkezőleg. Egy rémesen egyszerű hiba miatt szívhatnak most sokan, ez az eset tanulságához hozzá tartozik. 

  MN: Emberi Jogok Egyetemes Leszarása

  2008.12.10. 16:43 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Címkék: vezérgecik

  Ma 60 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. Előre bocsátom, hogy kicsit offtopic lesz a poszt, de meggyőződésem, hogy egyetlen kutató sem vonhatja ki magát a társadalom felé mutatott felelősség alól, ha visszaélésről vagy demagógiáról szerez tudomást. Ha máshogy nem tudunk tenni ellene, hát megírjuk.

  Ma a neten keresztül kaptam a hírt a Magyar Nemzet ma megjelent, igencsak ominózus, Másság az iskolában című cikkének megjelenésével kapcsolatban. Vettem is ma gyorsan egy Magyar Nemzetet, és a cikket olvasva azt hittem, hogy menten tökön szúrom magam a kezemben lévő pipettával: címoldalon a cikk Uniós pénzen magyarázzák a homoszexualitást alcímmel. A cikkben a kreténség/mondat kvóciens alapján a jobbos és balos pártlapok átlagos hülyeségfaktorát is messze felülmúlja.

  iWiW API: könyvutalványt az analfabétáknak!

  2008.12.08. 10:45 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

  Címkék: iwiw felhasználói biztonság netkultúra

  A jelek szerint az iWiW-esek minden korábbi elképzelésemet felülmúlóan nagyobb bohócok.

  Az iWiW alapvetően egy halálosan unalmas, zéró-funkciós, biztonságát tekintve gyalázatos rendszer, ami mára már tényleg csak arra jó, hogy ráérős kretének azt lesegessék, hogy ki mikor lépett be utoljára és kinek kik az ismerősei, hiszen semmilyen módon nem lehet szabályozni, hogy a felhasználó ismerősei kik számára legyen látható.

  Az elmúlt pár évben az iWiW-et ellepték a hülyék, akikkel annak idején a Subba minden pénteken fel tudta tankolni a Subba-szív rovatát sokak nagy örömére és persze az érintettek kevésbé nagy örömére.

  Zughekker reloaded

  2008.12.07. 22:04 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

  Néhány hónap pihenő után lefújjuk a port a Zughekker aktáiról és ismét bevetésre készen állunk. Mivel több olvasóban is felmerült a kérdés, hogy kikből is áll a Zughekker staff, időszerű előállni egy fényképes bemutatkozással:

  A tervek szerint hetente legalább 1-2 alkalommal teret engedünk gecizős énünk kibontakozásának az internet válogatott vagy éppenhogy tipikus visszaélések, mega-giga böszmeségek vagy egyszerűen csak érdekes témák megírásával. Persze Zughekker Zoli és huga, Zita, valamint Apátok mellett más is csatlakozhat menet közben.
   

  Friderikusz online – a kreténség szabadsága

  2008.09.20. 04:39 | Zughekker Zoli | 6 komment

  Címkék: közélet elemzés haladó netkultúra

  Kedves Olvasóink!

  Ha esetleg nem lenne lehetőségetek eljönni a hétvégi Hacktivity 2008-ra, nem kisebb csemegével szolgálunk, mint Friderikusz online lelki világának sötét bugyrainak elemzésével.

  Az NBH webMESTEREI

  2008.09.02. 23:56 | Főszerkesztő | 4 komment

  Címkék: villámposzt

  Igen, ismét a rendkívül kompetens és bizalomébresztő Nemzetbiztonsági Hivatal!

  Aki nem gondolta volna, hogy az olyan vicces, felettébb dizájnos és update kormányzati portálok mellett, mint amilyen az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumé, a felettébb jól tájékozott, Nemzetbiztonsági Hivatalunk szintén 90-es évek webes hőskorát idéző honlapján nem gyengén FÉLRELINKELTE a francia nemzetbiztonsági hivatal honlapját, azt tájékoztatjuk, hogy le van maradva.

  A Federation of American Sceintists szerverén tanyázó aloldalt az amingif a szivarozó bácsival felettébb feldobja a google-reklámokkal együtt. Az a benyomásunk, hogy az NBH-nak nem sikerült kiderítenie a francia titkosszolgálatok felügyelő valódi szerv, a Ministre de la Défense valódi webcímét - http://www.defense.gouv.fr/  - így jobb híján bedobták az előzőt, mert azt dobta a kereső. Ha van jobb magyarázatotok, szeretettel várjuk kommentek formájában! 

  Zughekker staff

  Az illusztrációként használt képet az index.hu-ról loptuk, bár felettébb vicces sorrendben kapja a találatokat az, aki a guglival keres NBH-emlémát a neten.

  A fájl elszáll, a bit megmarad

  2008.09.02. 14:59 | Zughekker Zita | Szólj hozzá!

  Címkék: felhasználói biztonság

  Hogyan is oldható meg az adatmegsemmisítés egy otthoni PC-n, most a digitális írásbeliség hajnalán?

  Webes felületen e-mailen egyeztettél egy cicababával időpontot? Egy előre kidolgozott bankrablás dokumentációját még a lomtárból is törölted? Csupán a géped adathordozóját megvizsgálva perdöntő bizonyítékhoz juthat az igazságszolgáltatás. Vagy éppen rajtakaphat az asszony – már ha kellően elszánt.

  · 1 trackback

  Nagyüzemi telefonbetyárokat fogtunk!

  2008.07.18. 12:06 | Zughekker Zoli | 3 komment

  Címkék: magánszféra vezérgecik

  Telemarketing terror: "a számukat a Matáv (!!) adta ki, 2002-ben még nem volt titkos".

  Éppen hazaruccantam a családomhoz látogatóba, amikor egy verőfényes délután, csörög a vezetékes telefon, a hívás rejtett számról érkezik, felveszem. Egy telemarketinges hölgy valamilyen üdülési lehetőséget kínált, mire megkérdeztem, hogy ehhez a hívószámhoz honnan jutottak hozzá. A dolog pikantériáját ugyanis az adja, hogy a szóban forgó vonal számát édesapám, mint előfizető, titkossá tette még évekkel ezelőtt. Így elvileg nem érhető el sem a telefonkönyvben, sem az on-line tudakozóban valamint a T-Com, mint szolgáltató nem adhatja ki harmadik félnek, így telemarketinges cégnek sem. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a szám igenis a Matáv (!!) adatbázisából származik, ám sokadjára feltett kérdésemre sem volt hajlandó megadni az alkalmazott annak a call centernek a nevét és elérhetőségét, amiről hívott! Érzékeny búcsút vettünk egymástól, miután csak annyi kiderült ki, Szombathelyről telefonált a World Travel Holding Kft. megbízásából. 

  A Firefox 3 lelki világa

  2008.07.12. 16:18 | Zughekker Zita | 135 komment

  Címkék: elemzés

  Most már biztosan tudjuk, amit eddig csak sejtettünk. Mégpedig azt, hogy a szoftvereknek is van lelki világuk, ennek megfelelően ha problémájuk támad, összeomlanak és diagnosztizálni kell őket.

  · 2 trackback

  Állati hekkerek

  2008.06.13. 19:00 | Zughekker Zoli | Szólj hozzá!

  Címkék: biológia

  A blog indulása óta ez volt az első hónap, amikor nem akart senki beperelni minket, ami valószínűleg annak tudható be, hogy kisebb-nagyobb vehemenciával folytatott vizsgázás és vizsgáztatás közben nem jutott idő hacker-huntingra, így nem volt kiről írni. Na de ami késik nem múlik.

  Amikor arról van szó, hogy "átverés", "megtévesztés", "visszaélés" és "hacking" (eredeti angol nyelvén, tágabb értelmezésben), mindenki olyan esetre gondol, amikor egyik ember valamilyen módon túljár egy másik eszén adott előny megszerzése érdekében.

  Ám a megtévesztés közel sem emberi találmány, a természet legkülönbözőbb fajainál megjelent*.

  Vezérgecik: HírTV Intelligence Agency

  2008.05.21. 23:27 | Zughekker Zita | 14 komment

  Címkék: közélet visszaélés vezérgecik

  Nem ígérjük nektek, hogy ez lesz a Vezérgecik rovatban az utolsó piti információs visszaélés, amiről számot adunk, de az elmúlt néhány napban nem futotta többre, ha vezérgeci-vadászatról van szó. (A vizsgaidőszak kezdetével vizsgázunk, vizsgáztatunk, emellett még ellátjuk szilícium-alapú létformaként létező betegeinket, ha nagyon sürgős.)

  Egyenlet-hack: az elvetemült matektanár fegyvere

  2008.05.09. 21:43 | Főszerkesztő | 3 komment

  Címkék: hülye feladat

  Kedveskéim!

  Kezdeném azzal, hogy írásom tekinthető a matematika és a pedagógiai pszichológia egyfajta coitus interruptusának is, a trehány formázásért pedig előre is bocs. Szóval egyenlet-hack.

  Amíg ZH valahol kurválkodik, - jobb esetben pedig toborozza a beígért jogász és pszichológus kollégákat a stábunkba - addig előtúrok nektek egy olyan témát, ami ugyan nem tartozik blogunk fő profiljához, úgy gondolom, mégis érdekelhet benneteket, mint a tömeges népszivatás egy különösen kifinomult módja. Ha mégsem, akkor tekintsétek egyszerűen érdekességnek.