Muszáj definiálni?

Küldetésnyilatkozat
Biztonságpolitika és szerkesztési elvek
ZHB levelezőlista
PERELJ BE minket - de előtte ezt olvasd el
  • Zaftosabbnál zaftosabb visszaélések leírását várjuk a zughekker(kukac)gmail.com címre!

    UTOLSÓ OKOSSÁGOK

    letöltenivaló

    Fejlesztőknek
    mind ingyenes, teljes verzió


    Eclipse 3.3.2 – a legfrissebb Eclipse SDK C++/C-re élesítve (63 MB)


    PHP for Eclipse SDK - a név magáért beszél: letöltöd, kibontod, bemásolod és megy (9 MB)


    Xinox Java Creator (2 MB) kicsi, gyors, de erős (2 MB)


    SciTe v. 1.76 (0,8 MB) – körülbelül 30 nyelv forráskódjának írásánál ad segítséget. Mert szép színes


    Mitől döglik a kém?


    mind ingyenes, teljes verzió Tudjuk, hogy mindenkinek "a sajátja" a legjobb víruskeresője, a legbiztonságosabb tűzfala, de azért mi ezeket ajánljuk Windows-ra az ingyenesek közül


     Spybot Search and Destroy


     Spyware Terminator

    Vezérgecik: HírTV Intelligence Agency

    2008.05.21. 23:27 | Zughekker Zita | 14 komment

    Címkék: közélet visszaélés vezérgecik

    Nem ígérjük nektek, hogy ez lesz a Vezérgecik rovatban az utolsó piti információs visszaélés, amiről számot adunk, de az elmúlt néhány napban nem futotta többre, ha vezérgeci-vadászatról van szó. (A vizsgaidőszak kezdetével vizsgázunk, vizsgáztatunk, emellett még ellátjuk szilícium-alapú létformaként létező betegeinket, ha nagyon sürgős.)

    Korábban töltötték fel azt a videót, amit találtunk, de újszülöttnek a régi mese is új. Mi viszont nem meséről számolunk be, hanem egy pofátlan és primitív információs visszaélésről.

    A HírTV-ről eddig is tudtuk hogy hülyék konténere. Hogy mást ne említsünk, képesek voltak kitalálni, hogy az Index hírportál nácinak akarja beállítani a HírTV-t azzal, hogy egy demonstráción készült felvételen látható HírTV-operatőr ruhájára utólag festettek "SS" feliratot. A poén az, hogy a képről az életbe nem derült volna ki, hogy a HírTV operatőre van rajta, ezen kívül a kabáton gyűrődött PRESS-feliratról normális embernek nem jutott volna eszébe ilyesmi. Mindenesetre Tóta Dábljú "Eduárd" megkísérelte azt, amire mi az életbe nem vállalkoznánk: egy konferencián leállt vitatkozni olyan hülyékkel, akik hazudnak is. (Internet Hungary 2007 Konferencia, ha jól emlékszem)

    Viszont az, hogy főműsoridőben egy hírműsor azzal indít, hogy egy befolyásos politikus asszisztensének nevében telefonáltak, nem csak korlátoltságot takar, hanem azt is, hogy a HírTV szerint információszerzés céljából minden eszközt be lehet vetni, a tévésekre is vonatkozó Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai kódexét pedig nagyívben le lehet szarni. Íme tehát a lényeg:


    (Ha nem fut le, katt ide!)

    Jogi értelemben már az is beletartozik a csalás típusú bűncselekményi kategóriába, ha valaki nem létező személy nevében vagy nem létező szervezet nevében kérdez mást függetlenül attól, hogy az információt miért próbálja megszerezni. Ehhez képest az, hogy jön egy tévés, aki telefonál egy politikai szervezet nevében azért, hogy utána közzé tehesse, amit megtudott, nem szééép. Az pedig a pofátlanság csúcsa, hogy mindezt még meg is osztják a T. Nézőkkel egy hírműsor kapcsán.

    Ha átgondoljuk, hogy mennyi zaftos visszaélés bizonyítékát tudnánk bespajzolni úgy, hogy átvedlünk zug-social-engineerré, amolyan hírtévésen hazudunk, csalunk, másnak adjuk ki magunkat, egy-egy szarházi gépére felbiggyesztünk egy jó kis házilag barkácsolt trójait, rájövünk, hogy napi 24 óra blogolás nem lenne elég ahhoz, hogy csak a visszaélések legjavát megírjuk nektek. Azaz senkit nem jogosít fel az, hogy tisztességtelen eszközökkel szerezzen információt csak azért, mert olyat akar bizonyítani, ami törvénybe ütköző vagy becstelen.

    Politika-politika. Nem politizálunk, de azért megjegyeznénk, hogy ha széles körben ismert társadalmi szervezetekről van szó, nem nagyon találni hülyébbeket a politika világának űrlakóinál.

    Csak egy példa:

    Jókat lehetett rajta röhögni, amikor a 2006-os választási kampány heve előtt a szocik meghekkelték vagy meghekkeltették saját magukat a Fidesz székházából, amire a Fidesz válaszként híradásról híradásra váltogatta, hogy mit hazudjon miután bekapták a horgot. Azaz az szoci-önhekk fidesz-hekként került a köztudatba, továbbgondolva a dolgot egy kampányhekk részeként.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://zughekker.blog.hu/api/trackback/id/tr35481472

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Baaah 2008.05.22. 12:06:02

    Hu de nagyon rossz ez ez egész oldal, gratulálok hozzá

    W3ber 2008.06.09. 21:12:52

    Ezt a cikket leirni pff. Ezt tese gondolod komolyan ugye.
    Xd csatlakozom előttem szólóhoz.

    Dr. Stein (törölt) 2008.07.12. 17:31:18

    Szar. És elfogult. És szar.

    Hanzsi 2008.07.12. 20:42:42

    Phöejjjj, ez rettenetesen gáz. És a stílus....
    5 percet töltöttem ezen a blogon. Túl sokat.

    Agyő

    Orrbánya Viktor 2008.07.12. 22:26:58

    Nem tudom mi ez a sírás, Teljesen korrekt az írás! Viki from Mellcsút

    sergei 2008.07.13. 00:44:01

    Az, hogy tisztességtelenül szereztek információt, még nem változtat a tényeken.

    hun_XD 2008.07.13. 06:46:26

    Jó a post, csak a végéről lemaradt, hogy "Ezt a blogbejegyzést az SZDSZ szponzorálta"

    hun_XD 2008.07.13. 06:47:30

    Fáj az igazság a liberálbolsi oldalnak fájnak a leleplezések a veres famili is haragszik amiért lebuktatták őket

    giurtsani_feRóka 2008.07.13. 08:03:02

    A MUOSZ nem hatóság, hogy bárkit is kötelezzen bármire az eitkai kódexük.

    Ellenben a MUOSZ egy, kifejezetten volt MSZMP-s újságírókat tömörítő szervezet.

    Nehogy már a csalónak álljon feljebb ha lebuktatják!

    Oknyomozó újságírók nemzetközileg is bevett módszereit alkalmazza a Hir tv

    mindenkinek : ez itt nem blog, ez úgy blog ahogy a tótáné ez szdsz propaganda

    Orrbánya Viktor 2008.07.14. 19:14:19

    Korrekt az írás, de kormányváltás után nem sok jövőt jósolok az oldalnak. El lesz tüntetve, mint -hogy csak az ismertebbeket említsük- Frei Tamás és Juszt László. Lehet igazat írni, igazat mondani, csak nem egészséges.

    sandore 2008.07.16. 16:42:58

    Juszt megvan az ATV-n sajnos

    Igazat ír és igazat mond a kuruc is, és lám, hogy üldözik a szocionisták, hogy iygekeznek elhallgattani őket

    ezek közül a régiek közül Chrudinák Alajos volt a jó tudósító

    Zughekker · http://zughekker.blog.hu 2008.07.16. 23:58:49

    Agyaltam rajta, hogy reagáljak vagy sem az itteni kommentekre. A ZHB nem politizál és nem is fog, az más kérdés, hogy politikát belemagyarázni mindenbe bele lehet, szívtam is már emiatt, 1-2 máshol megjelent SZOCIÁLPSZICHOLÓGIAI témájú cikkem miatt.

    Egy kurva szóval sem írtuk, hogy bocsánatos bűn lenne, amit Veres János tett, de szándékosan nem tettük hozzá, hogy egy ilyen eset nyilvánosságra kerülése után repülnie kellett volna, ahogy a mostani kormánynak a kemény maggal együtt. (provokáltátok, most politizáltam)

    Na most azzal a kommentezővel nem tudok mit kezdeni, aki csak annyit ír, hogy a blog szar, ahogy azzal a kommentezővel sem, aki azon az állásponton van, hogy mellékes, hogy egy információt milyen úton szerez meg valaki. Akinek a morális értékrendje ilyen szinten van, annak ez az egész blog kínszenvedés lenne, ha kötelező lenne olvasni.

    giurtsani_feRóka kommentjére reagálva: én is tudom, hogy nagyjából kikből áll és hogyan működik MUOSZ, ez elmúlt néhány év döntéseiből adódóan ott is a garnitúrának legalább a felét ki kellene dobni, mint szart a palánkon, mert egyszerűen kizárt, hogy objektív döntéseket tudjanak hozni egyes tagok. Viszont az Etikai kódexet, ami csak ajánlás, ne vessük már el csak azért, mert a MÚOSZ "hőskölteménye".

    "Oknyomozó újságírók nemzetközileg is bevett módszereit alkalmazza a Hir tv" - tudnál rá mondani akár egyetlen egy konkrét példát hogy hol volt még hasonló???

    A minap jutott tudomásomra egy minden tekintetben vérlázító eset, ami szerint egy közoktatási intézmény teljes adatforgalmát (!!) sniffeli, majd elemzi a tanári kar (persze a diákok tudta és beleegyezése nélkül) majd a nem tetsző infók alapján vonnak felelősségre és rúgnak ki diákokat.

    Az első gondolatom az volt, hogy egy kamu körkép-interjút kérek az iskolavezetéstől, ahol az informatika tanárokhoz is becéloztam volna olyan kérdéseket, ami kapcsán a saját pici szájukkal mondják el a tényeket. Aztán rögtön eszembe jutott, hogy ha ez az elemzés a netre kerülne, országos botrány is lehetne. Viszont ha az iskola perelne, a nyomozáskor kiderülne, hogy ki csinálta az interjút, azaz ki tette erre a blogra az anyagot, hiszen az interjút a saját nevemben kérném.

    Aztán kaptam a mobilom és azonnal felhívtam egy jogász ismerőst, hogy milyen jogkövetkezményei vannak annak, ha kamu névvel megyek be interjút kérni, persze nyilván egy mondvacsinált téma ürügyén és így nyerem ki az információt. Azonnal lebeszélt, ugyanis a Btk. faszomtudja hanyadik paragrafusa szerint ez csalás, így egy kurva jó téma úszott el. Ha az illető iskola érintett tanárairól a gatyát is leperelnék, minden bizonnyal precedens értékű lenne a magyar jogtörténetben még akkor is, ha a magyar polgárjog nem precedensjog. Más módszer viszont egyszerűen nincs mindennek a tálalására, a diák meg nem fog beballagni a rendőrségre, hogy feljelentse a saját iskoláját.

    puszi mindenkinek
    Zughekker - tudjátok, egy minden hájjal megkent, kizsákmányoló, országelnyomó SzaDeSz-propagandista zsidó :-)

    W3ber 2008.09.02. 19:41:54

    de ne irja politikai témában ha nem akarsz most ez nem 1 hacker támadás volt bazmeg hirtv ellen hanem 1 .ku.. blog bejegyzes ami ráadásul akkor hüjeség.Amit magadrol irtál végén nem kommentelem .

    untergehen 2008.09.06. 17:49:03

    A HírTV-ről eddig is tudtuk hogy hülyék konténere. Hogy mást ne említsünk, képesek voltak kitalálni, hogy az Index hírportál nácinak akarja beállítani a HírTV-t azzal, hogy egy demonstráción készült felvételen látható HírTV-operatőr ruhájára utólag festettek "SS" feliratot.
    A HirTV jelenleg egy azon keves magyar audiovizualis mediumok kozul, amelyek meg ugymond elfogadhatoan tajekoztatnak es nem a hatalom szocsovei (visszavaghattok azzal, hogy a jobboldal szocsove, de nem lesz ertelme, mert a jelenlegi helyzetben Magyarorszagon sokkal kozelebb all a valosaghoz, amit ok mondanak). Az Indexrol annyit szolnek, hogy eleg megnezni a videokat, amiket feltesznek kulonfele jobboldali es radikalis jobboldali szervezetek rendezvenyeirol, mennyire tamado hangvetelu az egesz es ugy van osszevagva, hogy a nezo mindenkeppen vagy rohogjon az adott teman vagy elitelje azt. Az "SS" jel pedig a hatalom erdekeinek megfeleloen tajekoztato mediumok hiszteriakelto mediahadjaratanak az egyik eleme, es mint tudjuk, az Index is egy ilyen medium.

    "Jogi értelemben már az is beletartozik a csalás típusú bűncselekményi kategóriába, ha valaki nem létező személy nevében vagy nem létező szervezet nevében kérdez mást függetlenül attól, hogy az információt miért próbálja megszerezni."
    Igen, es mi a nagyobb bun szerinted? Tonkretenni egy orszagot es allampolgarait (amit az MSZP-SZDSZ elkovetett az elmult evek soran) vagy visszaelni egy ilyen jellegu informacioval?

    Azaz senkit nem jogosít fel az, hogy tisztességtelen eszközökkel szerezzen információt csak azért, mert olyat akar bizonyítani, ami törvénybe ütköző vagy becstelen.
    Igy van, nyilvan nem mentseg az elobbi az utobbira, ellenben ha a hatalom gaztetteket vihet veghez, buntetlenul, az embereknek joguk van tudni rola, elvegre az o felrevezetettseguk kovetkezteben kerult hatalomra az a hatalom. Szerintem Te, aki ezt a bejegyzest irtad gyuloletet erzel a HirTV irant, mert vegig tamado es lejarato hangvetellel irtad, amit irtal, mintsem tajekoztataskeppen, felsorolva meg mondjuk nehany ennel sokkal sulyosabb gaztettet a szoban forgo parlamenti tomorules reszerol. Igen, erre is milliardokat koltottek, hogy az emberek jo resze igy gondolkodjon a HirTV-rol. Ennek ellenere en nezek (es olvasok) hatalmi erdekeket kiszolgalo mediakat is, es altalaban - csak ugy mint a HirTV-ben - eszre veszem, ha az adott temat befolyasolas celjabol adjak le vagy csinaltak olyanra, amilyen. Az elobbi mediakban sajnos ebbol sokkal de sokkal tobb van.

    Valasz nehany hozzaszolasra

    @Orrbánya Viktor 2008.07.14. 19:14:19@
    "Korrekt az írás, de kormányváltás után nem sok jövőt jósolok az oldalnak. El lesz tüntetve, mint -hogy csak az ismertebbeket említsük- Frei Tamás és Juszt László. Lehet igazat írni, igazat mondani, csak nem egészséges."
    Nos ha ez a cikk el lesz tuntetve, nem fogom sajnalni. Ellenben ha az oldal el lesz tuntetve, azt sajnalni fogom, de nagyon ketlem, hogy erre sor kerulne. Nezd meg inkabb hany helyen lehet fogni a legtobb bizonyitottan balliberalis kereskedelmi radiot es televiziot az orszagban es hasonlitsd ossze ezt a HirTV vagy a Lanchid radio lefedettsegevel. Nem tudom ki nyomja el a sajto- es szolasszabadsagot. Nem tudom ki emelget kordonokat a gyulekezesi szabadsag korlatozasara Budapesten (mert nem problema, hogy szetraboljuk az orszagot ha nem mennek ki elegedetlenkedni az emberek emiatt) - aztan hivatkoznak 100 vagy annal kevesebb orultre, akiknek az 75%-a sportbol csinalja, 24%-a fizetett, beepitett provokator, 1% pedig tenyleg elkeseredettsegbol (amit meg lehet erteni), es akiket szakszeru beavatkozassal hatastalanitani lehetett volna.

    @sandore 2008.07.16. 16:42:58@
    "Igazat ír és igazat mond a kuruc is, és lám, hogy üldözik a szocionisták, hogy iygekeznek elhallgattani őket"
    Na igen, attol fuggetlenul hogy igazat ir vagy nem, a kuruc.info esete nagyon jo pelda a sajtoszabadsag labbal tiprasanak. Mert amig a baloldali media uszithatja az egesz orszagot a zaszlokkal felvonulo BEKES tuntetok ellen, addig labbal tiporjak a kuruc.info ugyanezen "jogait".

    Zughekker 2008.07.16. 23:58:49
    "Egy kurva szóval sem írtuk, hogy bocsánatos bűn lenne, amit Veres János tett, de szándékosan nem tettük hozzá, hogy egy ilyen eset nyilvánosságra kerülése után repülnie kellett volna, [...]"
    Pedig repulnie kellett volna, mar regesreg.

    A minap jutott tudomásomra egy minden tekintetben vérlázító eset, ami szerint egy közoktatási intézmény teljes adatforgalmát (!!) sniffeli, majd elemzi a tanári kar (persze a diákok tudta és beleegyezése nélkül) majd a nem tetsző infók alapján vonnak felelősségre és rúgnak ki diákokat.
    Pedig ideje lesz hozzaszokni ehhez. Eddig is igy volt mondjuk es MINDENT SNIFFELNEK!

    Zughekker - tudjátok, egy minden hájjal megkent, kizsákmányoló, országelnyomó SzaDeSz-propagandista zsidó :-)
    Huu de vicces... ilyen poenok helyett inkabb azon dolgoznal, hogy legalabb az informatikai mediaban rendben legyen az, amit IRL elbasztak.
    süti beállítások módosítása